Skip to main content

Support

We willen het beheren van contracten zo makkelijk mogelijk maken.

Wij zijn er om jou te helpen en het makkelijk te maken. Wij hebben de veelgestelde vragen op een rijtje gezet om het je nog makkelijker te maken. Heb je na het lezen van onderstaande antwoorden nog meer vragen, neem gerust contact met ons op!

Body spot

Veelgestelde vragen

Je begint met een 14 dagen gratis proefperiode, je hebt dan volledig toegang tot alle functies in het systeem. Na 14 dagen vragen wij je of je gebruik wil maken van de betaalde versie van Docbird. Tot die tijd hebben wij je betaalgegevens niet nodig en zijn er geen verplichtingen.Je begint met een 14 dagen gratis proefperiode, je hebt dan volledig toegang tot alle functies in het systeem. Na 14 dagen vragen wij je of je gebruik wil maken van de betaalde versie van Docbird. Tot die tijd hebben wij je betaalgegevens niet nodig en zijn er geen verplichtingen.

Elke gebruiker kan Docbird de eerste 14 dagen gratis uitproberen. Aan het einde van deze gratis proefperiode ontvang je een e-mail. Je kunt nu zelf de keuze maken of je gebruik wil blijven maken van ons pakket. Bij maandelijkse betaling betaal je 18 euro en bij een jaarlijkse betaling betaal je maar 198 euro, waarbij je profiteert van één maand korting.

Je kan maandelijks opzeggen. Dit kan aan het begin van elke maand.

Om Docbird zo gebruiksvriendelijk te maken, hebben wij gekozen voor automatische incasso van je bankrekening of creditcard.

Na de 14 dagen proefperiode zul je de eerste betaling via Mollie handmatig moeten uitvoeren, daarmee geef je gelijk toestemming voor automatisch incasseren.

Iedere gebruiker van Docbird krijgt een uniek mailadres. Stuur je mail met een contract, document of overeenkomst naar dit unieke mailadres en binnen enkele seconden staan de bijlage zichtbaar op je dashboard.

Via Menu > Account > Gebruikers > extra gebruikers toevoegen. Hier kun je ook gelijk aangeven tot welke mappen deze gebruiker toegang heeft.

Digitaal ondertekenen

We hebben een korte instructiefilm gemaakt om hier een goede uitleg over te geven:

Dat zou kunnen, bij het laden van het document kun je een vinkje achter je naam zetten als je het document zelf ook nog moet ondertekenen, In dat geval wordt je na het versturen gelijk doorverwezen naar de onderteken pagina.

Je kan een onbeperkt aantal personen contracten laten ondertekenen.

Je kan altijd de status van de contracten zien in je dashboard. Onder het kopje “Mijn contracten” kun je al de contracten vinden met de huidige status.

Je kan een opdracht intrekken in je dashboard onder het kopje “Mijn contracten” boven in de navigatiebalk. Klik op het betreffende document, achter de status vind je de knop intrekken/annuleren.

De ondertekende document, contracten en SignLog ontvang je op je dashboard. Vanuit het dashboard kan je gemakkelijk het document, contract en de SignLog archiveren in de juiste map.

Een Signlogis een document waar alle gegevens opstaan van de ondertekenaars, wie, waar en wat is er getekend en vanaf welk IP adres en is het ondertekenen gevalideerd middels SMS? Daarnaast zie je op de sign log ook de handtekeningen, datums en teksten die zijn gezet. De sign log kan dus worden gezien als ondersteunend bewijs dat het document ook echt is ondertekend.

Contractbeheer

Zeven dagen voordat het opzegtermijn of einddatum gaat verlopen ontvang je hiervan een melding per mail. Het desbetreffende contract/document met de verloopdatum wordt ook getoont op je dashbord.

Onder het mapje “Documenten” vind je een lijst met alle contracten die de komende zes maanden gaan verlopen.

Je kan op verschillende manieren contracten uploaden. Via Drag & Drop, doorsturen van een mail naar je unieke Docbird mailadres, uploaden via de upload functie of via je telefoon een foto maken. Vanuit onze slimme workflow maak je dan een keuze of je het document/contract wil opslaan als “Document”, “Contract” of wil laten “Ondertekenen”.

Alleen gebruikers die toegang hebben tot de map waar het document/contract zich in bevindt. Bij het aanmaken van mappen maak jezelf de keuze welke gebruiker toegang krijgt. De toegang voor gebruikers kan je ten alle tijden wijzigen.

Staat je vraag er niet tussen?

Ervaring leert ons dat we je sneller en beter kunnen helpen per e-mail. Stuur ons gerust een e-mail, dan zullen we laten zien dat je van ons de beste support krijgt!

support@docbird.nl